gewonnen!!!

Eersel, donderdag 26 mei 2016

De bezoekers van het Pluimvee Symposium Leg in Eersel hebben Insecten in het veevoer gekozen tot winnaar van de Innovatieprijs Leg. Het idee van leghennenhouders Léon en Wilco Jansen won overtuigend en kreeg ruim 45 procent van de stemmen.

Léon en Wilco Jansen uit het Zeeuwse Schore vervangen alle soja in het leghennenvoer voor levende insectenlarven. Hun leghennenvoer bestaat momenteel voor 20 procent uit insectenlarven. Na een ontwikkelingsfase zijn de broers dit jaar met een tweede proef gestart.

De eieren zijn sinds februari 2016 voor ruim 30 eurocent per stuk te koop in de supermarkt van Agrimarkt in Goes, onder de naam Oerei. „De hennen krijgen hun oerdieet uit de natuur; insecten, vandaar de naam Oerei”, legt Léon Jansen uit. Naast het boeken van milieuwinst doordat er geen soja naar Nederland verscheept hoeft te worden, waren de hennen aan het eind van de koppel ook gezonder tijdens de eerste test.

De Poultrybot werd tweede met 30 procent van de stemmen en Pick it up werd derde met een kleine 25 procent van de stemmen. Bekijk hieronder de video van de innovatie Insecten in het veevoer:

link:

https://www.pluimveeweb.nl/artikelen/2016/05/insecten-in-het-veevoer-wint-innovat/

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.