Column Pluimveehouderij 25 februari 2021

Column Pluimveehouderij februari 2021

Liegstof.

Het is matig gesteld met het boerenklimaat. Zonder drastische maatregelen zal de boerenstand hard achteruit gaan. Een grote veroorzaker hiervan is een deken van liegstof die neerdaalt over Nederland. De voornaamste bijdrage aan deze uitstoot is afkomstig van de politiek. Laten we als doel stellen dat in 2030 de boeren met de helft minder leugens te maken krijgen dan nu het geval is. Monitoring van politici zou een optie kunnen zijn, éénmaal op een leugen betrapt zal hij/zij het veld moeten ruimen, een excuus en een tweede kans is geen optie en ook een verificatie onderzoek is niet toegestaan.
Een andere optie is om met een rekentool genaamd ONWAERIUS te berekenen welke partijen de grootste piek-lieg-belasters zijn en hoeveel gevolg dit heeft op het boerenland. Voor de grote piekbelasters komt er een stoppersregeling. Partijen kunnen zich melden om op vrijwillige basis te stoppen, voor de politici en bijbehorende ambtenaren komt een afvloeiingsregeling. Voorwaarde is wel dat de partij definitief wordt beëindigd, de zetels worden doorgehaald en politici in de toekomst niet ergens anders een partij starten of overnemen.
Politieke partijen en overheidsdiensten groeien namelijk maar door en vooral deze mega-departementen zijn een broedplaats van slechte ideeën. Het is dan ook wachten tot een slecht idee muteert naar onzalige regelgeving met mogelijk een fiasco van ongekende omvang tot gevolg.
Een groeiende groep van de bevolking vindt dat partijen die zich bezighouden met buitenlandse politiek per direct kunnen verdwijnen en een harde kern van veganarchisten betoogt dat Nederland wel helemaal zonder politiek zou kunnen.
Voorlopig lijkt het dus een goed idee om de politiek te halveren al blijft de vraag of dat voldoende zal zijn om de boerenstand te beschermen. De media stoot namelijk ook veel liegstof uit maar zij blijken vooralsnog de dans te ontspringen. Een meevaller zou kunnen zijn dat wanneer de politiek gehalveerd wordt er ruimte vrijkomt voor bijvoorbeeld entertainment.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.