Blij met een Ei

Het bestuur van Stichting Blij met een Ei is uitgebreid met leghennenhouder Léon Jansen uit het Zeeuwse Schore. Léon (44) is samen met zijn vader en broer Wilco eigenaar van Ekoz Pluimvee vof.

„Ik heb zin in deze leuke uitdaging als nieuw bestuurslid van Blij met een Ei”, vertelt Léon enthousiast. „Ad Siemons vroeg mij om bestuurslid te worden. Ik was juist wat bestuurstaken aan het minderen maar voor Blij met een Ei maak ik graag tijd vrij”, zegt Léon. Hij is onder andere al bijna 20 jaar actief in het afdelingsbestuur van ZLTO Oost Zuid-Beveland, nu  als penningmeester.

Promotie werkt
Jansen is geen Blij met een Ei lid van het eerste uur. „Maar ik zag dat het werk van Stichting Blij met een Ei vruchten afwerpt en ben een paar jaar geleden snel lid geworden. Blij met een Ei geeft eerlijke voorlichting over de Nederlandse legpluimveehouderij en bevordert de dialoog tussen pluimveehouder en consument op veel goede manieren”, zegt Léon Jansen. Hij wil de Stichting volop gaan ondersteunen en samen creatieve ideeën ontwikkelen.

Alex Janssen, voorzitter van Stichting Blij met een Ei, is blij met het nieuwe bestuurslid. „Ik ken Léon als een fanatieke gepassioneerde pluimveehouder die een goede bijdrage kan leveren aan Blij met een Ei. En met Léon uit Zeeland is de verdeling over Nederland beter geregeld”, aldus de voorzitter.

Opfok- en legpluimvee
In het Zeeuwse Schore houdt familie Jansen 33.000 opfok leghennen en een kleine 100.000 leghennen waarvan de helft vrije uitloop en de andere helft scharrel. Léon en Wilco Jansen wonnen op het Pluimveesymposium leg 2016 de innovatieprijs met hun toepassing van insecten in veevoer.

In 2015 plaatste Ekoz een eierautomaat. „We wonen hier niet in een drukke regio maar we zien het als service aan de bewoners dat ze hun eieren rechtstreeks vanaf de boerderij kunnen kopen in plaats van in de supermarkt waar de eieren via een lange omweg belanden”, zegt Léon Jansen. De vlag van Blij met een Ei wappert natuurlijk bij de eierautomaat. Pluimveehouders die lid zijn van Blij met een Ei kregen die beachflag gratis. Ook kunnen ze gratis de promotiematerialen van Blij met een Ei bestellen. „Als alle pluimveehouders lid worden en bedrijven zoals pakstations etcetera kunnen we samen prachtige ideeën ontwikkelen om eieren te promoten”, aldus het nieuwe bestuurslid.

Nederland Proeft
Stichting Blij met een Ei doet voor het derde seizoen mee aan de uitzending van Nederland Proeft met presentator Winston Post op RTL4. Dit jaar in samenwerking met Zon Fruit & Vegetables. Lisa van Cuijk van In Love With Health bereidt de groenten en eieren. „Een hippe eigentijdse meid, die net als de mmmEggies fris en fruitig onze lekkere Nederlandse producten promoot”, aldus Alex Janssen. De eerste aflevering wordt uitgezonden op paaszaterdag 16 april om 17:00 uur op RTL 4.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.